FHI en Alea Publishers starten samenwerking rond promotie van elkaars activiteiten en events

FHI en Alea Publishers gaan samenwerken op het gebied van publiciteit en communicatie over hun evenementen rond laboratorium technologie. FHI organiseert naast de tweejaarlijkse vakbeurs World of Industry, Technology & Science (WoTS) ook de jaarlijkse events Lab Automation en het Life Science Event. Alea Publishers is de organisatie van de jaarlijkse vakbeurs Lab Technology met het bijbehorende congres Analytical Solutions en het Single Use Event. Al deze diverse merken hebben ieder een hun eigen opzet en karakter en dragen bij tot een goede communicatie over laboratorium technologie in Nederland en België.

Besloten is dat beide organisaties in hun uitingen ook aandacht vragen voor de evenementen van elkaar.

Op de agenda dit jaar staan o.a. 

FHI
– LabAutomation: 19 maart, Brabanthallen Den Bosch

– Life Science event: 16 april, FHI Leusden 

– WOTS: 24-27 september, Jaarbeurs Utrecht

Alea Publishers
– Lab Technology en Analytical Solutions: 28 mei Reehorst Ede

– Single Use Event: 10 september CORPUS Leiden

Over de samenwerking

Wendy Debets, branchemanager FHI Laboratorium Technologie. “Het bundelen van onze krachten op het gebied van publiciteit is een positieve stap voor de gehele branche. Wij zien kennisdeling als een belangrijk instrument voor kwaliteit, onderzoek en innovatie. Deze samenwerking stelt ons in staat om professionals uit de laboratorium sector optimaal te informeren en verbinden. 

Roeland Dobbelaer, uitgeefdirecteur Alea Publishers. “We zijn verheugd over deze nieuwe samenwerking. Zowel het FHI als Alea Publishers organiseren belangrijke events voor de sector, zoals de WOTS van de FHI en Lab Technology van Alea Publishers. Het is goed voor de markt dat we op het gebied van publiciteit nu de handen in één slaan en elkaar te ondersteunen waar mogelijk. Wij vinden het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan bijvoorbeeld de WOTS van de FHI en te zorgen voor een groot succes van dit evenement.” 

Over FHI

FHI opereert als federatie van technologiebranches vanuit een ijzersterk collectief. Vier toonaangevende branches – industriële elektronica, gebouw automatisering, industriële automatisering, en laboratorium technologie – vormen FHI tot een hecht netwerk. Op het gebied van Laboratorium technologie organiseert de FHI de volgende evenementen

De World of Industry, Technology & Science (WoTS) is een vakbeurs voor technologie en wetenschap. De beurs wordt om de twee jaar georganiseerd door Federatie van Technologiebranches (FHI), Federatie Aandrijven en Automatiseren (FEDA) en Machevo & Bulk in de Jaarbeurs in Utrecht. De beursvloer is opgedeeld in een drietal werelden: World of Industry, World of Electronics en World of Laboratory.

LabAutomation is een eendaags evenement gericht op automatiseringsprocessen in het laboratorium. Tijdens het LabAutomation event worden nieuwe inzichten gegeven in hardware-, software- en robotiseringsoplossingen voor jouw laboratorium.

Het Life Science event richt zich op innovaties in diverse technologieën in de biotech, zoals DNA, RNA en 3D cell culture

Over Alea Publishers

Alea Publishers is een uitgeverij van vakmedia en beurzen en congressen in Food en Industrie. Op het gebied van laboratoriumtechnologie organiseert Alea Publishers jaarlijks diverse beurzen op gebied van laboratorium technology

Single Use event is een congres dat zich richt op bioprocessing, biotechnologie en (bio)farma.

Lab Technology is een beurs rond laboratoriumtechnologie en brengt onderzoekers en professionals die in en rond het laboratorium werken samen om sneller, flexibeler en veiliger te werken. Tegelijk met Lab Technology vindt dit jaar voor het eerst het congres Analytical Solutions plaats, met medewerking van TI Coast, kennisplatform LabManagers en diverse KNCV werkgroepen zoals de Sectie Analytische Chemie.

Meer Nieuws

Food technology brengt de werelden van food, beverage en technologie bij elkaar.

Volg ons