Over ons

Alea Publishers is een uitgeverij van mediaondernemers en broers Roeland en Pepijn Dobbelaer. Alea Publishers is gespecialiseerd in vakplatforms in de food & drinks branche. Tot de portfolio behoren: Bakkers in Bedrijf, EVMI, Vismagazine, Vleesmagazine, Vakblad IJs!, BeverageNL, Pompshop, VoedingNu en Foodbanen.nu. 

Alea werkt intensief samen met de zusterbedrijven Virtùmedia (uitgeverij van meer dan 30 special interest bladen en vakbladen), Twin Media (vormgeving en ontwerp) Twin Digital (webdesign en -bouw, digitaal magazine platform Diziner) en de verkopende boekensite Bazarow.com.

 

Met de aankoop van de Foodbladen in 2019 verstevigden de broers hun samenwerking. Pepijn Dobbelaer is algemeen directeur van Alea Publishers. Over de overname in 2019 zei hij: “Gezien de steeds nauwere samenwerking tussen Twin Media en Virtùmedia is het een logische stap om nu ook gezamenlijke uitgeefactiviteiten te ondernemen.’’ Roeland Dobbelaer, die rol van uitgever binnen Alea Publishers oppakt: “De afgelopen jaren heb ik als interim-uitgeefdirecteur bij Vakbladen.com de foodbladen al goed leren kennen. Het zijn prachtige en goed renderende titels met een uitstekende redactie en goede commerciële mensen.’’

 

Najaar 2020 lanceerde Alea Publishers een overkoepelende vacaturesite voor de Food, Drinks en Agrio sectoren. Voorjaar 2021 nam Alea Publishers de tijdschriften Vleesmagazine en Voeding Nu over. Hiermee verstevigde de uitgeverij de positie als foodvakbladen-uitgeverij.