Stagiair(e) Foodredactie (32-40 uur per week)

Kom stage lopen op onze foodredactie!

Vind jij food één van de leukste onderwerpen om over te schrijven? Kom dan stage lopen bij de grootste foodvakbladenuitgever van Nederland. Je gaat aan de slag voor de websites, sociale media en de magazines van al onze vaktitels. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt beurzen en gaat op reportage.

Alea Publishers is uitgever van onder meer Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Vleesmagazine, Vismagazine,en BeverageNL Deze titels zijn platforms voor de professionals die werken in die branches, een stage biedt jou daarmee een uitgelezen mogelijkheid om de foodbranche van binnenuit te bekijken.

We produceren magazines, websites, nieuwsbrieven en houden via sociale media contact met onze doelgroepen. Ook organiseren en bezoeken we verschillende evenementen. We zijn een grote foodvakbladenuitgeverij, maar werken met een klein team wat ervoor zorgt dat je tijdens een stage alle kansen krijgt.

Wij hebben op de redactie altijd plek voor een enthousiaste stagiair (32 tot 40 uur per week). De stage kan op elk moment beginnen en uiteraard is de duur van de stage in overleg met jou en je opleiding. Als redacteur op de foodredactie lever je bijdragen aan onze websites, sociale media en magazines. Je schrijft artikelen en blogs, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat zo veel mogelijk op reportage. Je werkveld strekt zich uit van de slager en bakker op de hoek tot de grote internationale voedingsmiddelenindustrie. De redactie werkt in Zeist.

Profiel

Ben jij gezellig, enthousiast, creatief, flexibel, initiatiefrijk, kun je goed zelfstandig werken en heb je zin om te leren? En bijna belangrijker nog: hou je van food? Volg je een journalistieke of communicatie opleiding op hbo-niveau? Dan is dit een leuke en leerzame stageplek voor jou.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Schrijven van berichten voor onze websites.
  • Schrijven van artikelen voor de magazines. Hiervoor ga je soms op pad, soms interview je mensen telefonisch of je schrijft aan de hand van research.
  • Vloggen bij belangrijke evenementen of bedrijfsbezoeken.
  • Beeldredactie.
  • Onderhouden van de sociale media (Facebook, Linkedin, Instagram en Twitter) voor verschillende titels.
  • Meedenken over nieuwe edities en de toekomst van onze foodvakbladen.

Wij bieden

Een interessante en dynamische stage in een kleine en informele organisatie, waar de redactie nauw samenwerkt en je alle kansen biedt. Op de foodredactie werk je samen met de redactiecoördinatoren van de magazines, de webredacteuren en de algemeen hoofdredacteur. Je ontvangt een stagevergoeding conform de richtlijn.

Contactgegevens

Voor meer informatie of om te solliciteren kun je contact opnemen met algemeen hoofdredacteur Michelle de Koning: 06 22 01 11 28 | michelledekoning@aleapublishers.nl.

Informatie

Alea Publishers is ook uitgever van Voeding Nu en de technische vaktitels EVMI, AutomationNL, en Labtech.nu. Ook organiseert de uitgeverij het jaarlijkse Single Use Event, Food Technology en Lab Technology. Stages bij deze titels zijn uiteraard ook mogelijk:

  1. Stagiaire Techniek
  2. Stagiaire VoedingNu

Meer Nieuws

Alea Publishers neemt de vakbladen Vleesmagazine Voeding Nu over van Vakmedianet

Volg ons