KNCV en Alea Publishers sluiten samenwerking rond beurzen en evenementen in het domein van Laboratoriumtechnologie en (bio)procestechnologie

De KNCV, de Koninklijke Nederlandse beroepsvereniging voor de chemie en life sciences en vakuitgeverij Alea Publishers gaan vanaf 2023 intensief samenwerken rond beurzen en evenementen. Alea Publishers nam dit voorjaar de vakbeurzen Lab Technology (samen met Mikrocentrum) en SingleUse Event over. Dit zijn evenementen die zich in het werkdomein van de KNCV bevinden. Met de samenwerking gaan beide organisaties elkaar ondersteunen. De KNCV kan zich op beide evenementen uitgebreid profileren, Alea Publishers kan gebruik maken van de publicitaire mogelijkheden die KNCV met het vakblad C2W| Mens & Moleculeen haar online media biedt.

KNCV directeur en uitgever C2W Media Jan-Willem Toering over de samenwerking: “De beurzen Labtechnology en Single Use event sluiten goed aan bij de interesse van de lezers van ons vakblad  C2W | Mens & Molecule.  Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen de kwalitatief onderscheidende beurzen van Alea Publishers en hét onafhankelijke vakblad voor chemie en life sciences C2W | Mens & Molecule van de KNCV meer is dan de som der delen. “

Uitgeefdirecteur Alea Publishers Roeland Dobbelaer: ”De KNCV is een oude bekende. Samen stonden we twintig jaar geleden aan de wieg van uitgeverij Bèta Publishers, waarbinnen de beide evenementen zijn bedacht en ontwikkeld. De samenwerking met de KNCV is een logisch gevolg van de recente overnames van de evenementen. We krijgen zo een mooie taakverdeling: KNCV als uitgever van vakblad C2W|Mens & Molecule en het online platform C2W.nl, en Alea Publishers als initiator en organisator van de evenementen in het domein van Laboratoriumtechnologie en (bio)procestechnologie. Een ijzersterke combinatie.”

“Leden en lezers van de KNCV zullen via hun vakblad geïnformeerd worden over het laatste nieuws rond de evenementen. KNCV en Alea Publishers trekken samen op bij berichtgeving hierover. Bezoekers van de evenementen krijgen informatie over KNCV en C2W. Een win-win situatie.”

Over de KNCV
De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) bestaat al sinds 1903 en is dé belangenbehartiger van de chemie, life sciences, farma, food research en (bio)procestechnologie in Nederland. Haar leden zijn werkzaam in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid of studeren aan één van de universiteiten, hogescholen of MBO’s in Nederland.

C2W | Mens & Molecule is hét platform voor hoogwaardige en onafhankelijke wetenschapsjournalistiek over chemie en life sciences in Nederland en Vlaanderen. Het blad biedt naast vaknieuws informatie over de moleculaire achtergronden bij de maatschappelijke ontwikkelingen.

Over Alea Publishers
Alea Publishers is gespecialiseerd in vak-platformen in de food & drinksbranche. Ook richt Alea Publishers zich steeds meer op platformen in de industrie. Tot het portfolio behoren onder andere EVMI, Bakkers in Bedrijf, Vismagazine, Vleesmagazine, Vakblad IJs!, BeverageNL, Pompshop, VoedingNu, Foodbanen.nu, AutomationNL en het jaarlijkse evenement Single Use Event. Samen met Mikrocentrum organiseert Alea Publishers jaarlijks de beurzen Food Technology en Lab Technology.

Voor meer informatie:

Jan-Willem Toering, directeur KNCV

06-57882139 / jwt@kncv.nl

Roeland Dobbelaer, uitgeefdirecteur Alea Publishers

06-42224455 / roelanddobbelaer@aleapublishers.nl

Meer Nieuws

Alea Publishers start met BeverageNL, platform voor de hele drankensector

Food Technology: eerste geslaagde editie van nieuw evenement voor de voedingsmiddelenindustrie

Volg ons